BewindvoeringZorg is een praktijk voor bewindvoering, mentorschap en curatele, gestart in 2017. Gespecialiseerd, maar soms daarbuiten, in dienstverlening binnen de sector Zorg & Welzijn.
Wij geven u graag meer informatie over wie wij zijn (hieronder),
- onze werkwijze
- het werkgebied
- de landelijke tarieven voor bewindvoering en mentorschap
Wie zijn wij
Mijn naam is Raymond Fokkens, afkomstig uit Den Haag en ik woon samen met mijn gezin in de Bollenstreek, de fleurigste regio van ons land. Ik werk al vanaf 1984 in én voor de zorg- en welzijnssector. Mijn opleiding heeft mij de kennis en vaardigheden gegeven voor het adviseren van organisaties en personen, met name op het gebied van organisatie- en HRM-verbeteringen. Bij mijn werk kan ik de ervaring met de zorg- en welzijnssector nuttig inzetten. Door regelmatige scholing en studie blijf ik op de hoogte van de actualiteiten voor mijn werk.
Naast mijn professionele werk ben ik maatschappelijk betrokken geweest als vrijwilliger bij de noodhulp van het Rode Kruis, was ik voorzitter van de kerkenraad in Den Haag en daarna lid van het landelijk bestuur van de Remonstrantse kerk. Ik vind het belangrijk om mijn werk met het oog op de individuele cliënt en met zorgvuldigheid uit te voeren.
Mijn naam is Els Joor- van Ommen. Sinds 2009 woon ik met veel plezier in Voorhout samen met mijn man en kinderen. Nadat ik mijn HBO propedeuse verpleegkundige had gehaald en HBO opleiding social work had afgerond, heb ik eerst tien jaar gewerkt als medisch maatschappelijk werker en als maatschappelijk werker in de ouderenzorg. In 2017 is de praktijk BewindvoeringZorg opgericht en sindsdien werk ik met name als mentor binnen BewindvoeringZorg, maar ik hou mij ook nog bezig met bewindvoerings- curatele zaken.
Het boeiende aan dit vak vind ik om de client zo goed mogelijk te kunnen vertegenwoordigen in de soms meest uiteenlopende (medische) situaties. Het overleg met artsen, verpleegkundigen en alle betrokken om hierover gezamenlijk tot een goed besluit te komen vind ik een mooie uitdaging. We werken in een betrokken en professioneel team waarin we de client kennen en gezamenlijk optrekken.
Mijn naam is Lisette van der Maden. Een enthousiast en energiek persoon met een grote interesse in de mensen die ik ontmoet. Ik houd ervan om orde te scheppen waar wanorde heerst.
Samen met mijn man zijn wij de ouders van twee eigenzinnige tieners, die maken ons leven extra verrassend. Ik ben vaak actief bezig in mijn vrije tijd en ben niet zo goed in stilzitten. Skeeleren, hardlopen of fietsen doe ik het liefst.
Bij BewindvoeringZorg werk ik mee in het team als bewindvoerder. Ik werk graag mee om de mensen, die het zelf (even) niet meer kunnen, te helpen om hun financiële situatie op de rails te krijgen.
Mijn naam is Esther Kroon – van de Giessen, woonachtig in omgeving Alphen a/d Rijn met mijn man en zoons. Met mijn opleidingen als bedrijfsadministratie en sociaal maatschappelijk dienstverlener, ervaring in de incasso branche en gehandicaptenzorg zet ik mij graag in voor de medemens. Daarnaast ben ik vrijwilliger (geweest) als buddy en voor Care4Neo.
Leergierigheid en gedrevenheid zijn eigenschappen die ik als bewindvoerder inzet om u als client van dienst te zijn. Ik heb er plezier in om mijn werk binnen BewindvoeringZorg te doen en bijvoorbeeld de financiële situatie (weer) stabiel te krijgen zodat clienten daarmee zijn geholpen.
Wij zijn Jacky (links) en George (rechts) de praktijkhonden. Wij gaan af en toe met ons baasje mee naar kantoor.
Wilt u meer weten of nader kennismaken? Ga dan snel naar de pagina Contactgegevens om een afspraak te maken.
Werkwijze
Hier leest u meer over hoe we met u voor bewindvoering en mentorschap te werk gaan.
Aanmelding
Zodra uw aanmelding bij ons binnenkomt nemen wij contact met u op voor een kennismaking- en intakegesprek. Bij dit gesprek kan het nodig zijn dat de mantelzorgers en/of de zorgprofessionals die de cliënt goed kennen aanwezig zijn. Het gesprek vindt plaats in de vertrouwde omgeving van de cliënt. Aan dit gesprek zijn geen kosten verbonden.
Kennismaking- en intakegesprek
In het gesprek bespreken we de situatie, achtergrond en verwachtingen van de cliënt. Ook is het belangrijk dat u onze werkwijze kent en wat we van elkaar mogen verwachten. Als blijkt dat het zinvol is dat wij u verder helpen dan stellen we een overeenkomst op. We vragen dan tevens informatie op die nodig is om bewindvoering en/of mentorschap aan te vragen bij de rechtbank.
Benoeming
Wij informeren u zodra de rechtbank ons benoemt tot bewindvoerder of mentor. Dit start dan op de dag van ontvangst van deze bevestiging. We stellen een plan van aanpak op om met bewindvoerder/mentor aan de slag te gaan en bespreken deze met de cliënt.
Beschermingsbewind
In geval van beschermingsbewind nemen wij contact op om binnen drie maanden uw boedel te beschrijven. Dit doen we met behulp van de informatie van de cliënt en/of contactpersonen. De boedelbeschrijving wordt aan de cliënt en de kantonrechter gezonden. Aan de hand van de boedelbeschrijving stellen we een budgetplan op. Indien de cliënt onvoldoende financiële middelen heeft kan de bewindvoerder daarvoor bijzondere bijstand bij de woonplaats van de cliënt aanvragen.
Aanvragen bankrekeningen
Wij openen voor de cliënt twee rekeningen:
- een beheerrekening
- een leefgeldrekening.
De cliënt heeft tijdens het bewind geen zeggenschap over de beheerrekening, maar wel inzicht. De leefgeldrekening dient om de cliënt in staat te stellen persoonlijke uitgaven conform het budgetplan te kunnen doen.
Bij het beschermingsbewind wordt gedurende de bewindvoering alle financiële zaken door ons accuraat uitgevoerd. Alle financieel betrokken partijen worden door de bewindvoerder aangeschreven.
Mentorschap
Bij het mentorschap informeren we de betrokken partijen rondom de zorg van de cliënt. Wij nemen de uitgangspunten op in een plan en bespreken dat indien mogelijk met de cliënt. Als vertegenwoordiger hebben wij veel ervaring met verschillende cliënten om zo de belangen van de cliënt te behartigen bij alle zorgbeslissingen.
Wij komen in principe maandelijks langs bij de cliënt om op de hoogte te zijn van hoe het gaat. De mentor is aanwezig bij overleggen over de zorg en bij het aanmaken of aanpassen van de zorg- en behandelplannen.
Jaarlijks stellen wij het mentorverslag op. In het mentorverslag staat een evaluatie van het afgelopen jaar en een beschrijving van de doelen en afspraken voor het komende jaar.
Werkgebied
Ons werkgebied voor Bewindvoering en Mentorschap omvat de volgende gebieden en omstreken:
-
Regio Bollenstreek
- Voorhout, Sassenheim, Warmond, (Teylingen)
- Katwijk, Valkenburg ZH.
- Noordwijk, Noordwijkerhout
- Lisse, De Zilk, Hillegom
- Kaag- en Braasem
- Nieuw-Vennep
-
Regio Leiden
- Voorschoten
- Oegstgeest
- Leiden
- Zoeterwoude, Stompwijk
-
Wassenaar
-
Regio Den Haag
- Den Haag, Leidschendam-Voorburg
- Delft, Delfgauw
- Pijnacker-Nootdorp
- Rijswijk
- Zoetermeer
-
Regio Groene Hart
- Alphen aan den Rijn
- Benthuizen, Hazerswoude-Dorp
- Oude-Wetering, Koudekerk aan de Rijn, Woubrugge
-
Regio Haarlem en Kennemerland
Buiten deze plaatsen overleggen wij graag met u voor mogelijkheden!